Franse motiefjes en monniken

Franse motiefjes en monniken in Parijs, waar gisteren Stella McCartney, Ungaro en Yves Saint Laurent hun collectie voorstelden.

In Parijs domineerde gisteren Stella McCartney een korte dag in de Parijse modeweek. Ze kon rekenen op een front row van stijlvolle vrienden, onder wie Thandie Newton, die de Oscaruitreiking liet voor wat ze was om Stella een hart onder de riem te steken. De dochter van Sir Paul tekende voor volgend najaar een collectie met scherpe snit, luxueus kasjmieren breiwerk en een overvloed aan Franse streepjesmotieven.

Lindsay Lohan is duidelijk weg bij Ungaro. Ze werd deze week front row gezien bij Dior, Galliano en Viktor & Rolf, maar kreeg zelfs geen invitatie van haar voormalige werkgever. Nu ze weg is, gaat het dus enkel nog over de kleren. Ontwerpster Estrella Archs pakte het subtieler aan dan vorig seizoen en ging voor zijden jurken die gedrapeerd werden op heupen en schouders. Sommige met een noot fuchsia of smaragd groen en enkele feestelijke Franse prints zoals zwart met witte polkadots en roze bloemen.

Stefano Pilati rondde de dag af met een donkere naar monniken verwijzende collectie voor Yves Saint Laurent. Variaties op de little black dress met cape en het driedelige pak vormden nog een perfect evenwicht tussen klassiek en modern. Een A-lijn rok met klassieke blouse en bontstola over de schouders oogde modern en tegelijkertijd conservatief chic. Maar alomtegenwoordig was de cape. En wanneer die dan ook nog een keer gecombineerd werd met witte shirts en hoeden die veel weg hadden van nonnenkapjes zag het geheel eruit als een kloosterorde: onsexy en gedateerd.

Ann Heylens.

Bekijk alle defilés in Parijs op Catwalk Weekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content