Fotograaf Mario Testino ontwerpt kleurrijke accessoirecollectie

© net-a-porter

Hij is een krak in het fotograferen van sterren en modereportages, maar dit keer is de fotograaf achter de ontwerptafel gekropen. Mario Testino ontwierp namelijk een kleurrijke minicollectie die zal verkocht worden via net-a-porter en in zijn eigen galerie in Lima. Dat schrijft de Britse Grazia.

Hij is een krak in het fotograferen van modereportages, maar dit keer is de fotograaf achter de ontwerptafel gekropen. Mario Testino ontwierp namelijk een kleurrijke minicollectie die zal verkocht worden via net-a-porter en in zijn eigen galerie in Lima. Dat schrijft de Britse Grazia.

Testino heeft al menig grote Hollywoodsterren voor zijn camera laten poseren. Denk aan Prinses Diana, Madonna, Kate Moss of de verlovingsshoot van Prins William en Kate Middleton. Zo wat elk bekend gezicht heeft al met de fotograaf samengewerkt. Daarnaast is hij ook een bekende modefotograaf, die regelmatig samenwerking heeft met Vogue of andere modetijdschriften.

Geïnspireerd op zijn geboorteland

Maar nu laat hij zijn camera even in de kast staan en ontwierp hij een collectie die zal verkocht worden via net-a-porter en in zijn eigen galerie. Voor deze collectie liet hij zich inspireren door zijn geboorteland Peru. Daarnaast werd hij ook geïnspireerd door zijn eigen fotoreeks Alta Moda van het land. Hij liet zijn creativiteit de vrije loop en dit resulteerde in een aantal tassen, T-shirts, sjaals en juwelen. De sieraden ontwierp Testino samen met Vicky Beamon. De verschillende stuks uit de collectie ademen de stijl en ziel uit van Zuid-Amerika.

Voor het goede doel

Bij elk verkocht product uit de collectie wordt een klein percentage van het bedrag gestort ten voordele van MATE, dat is een cultureel uitwisselingsproject, opgericht door Mario Testino zelf.

Vliegticket naar Lima?

Wie graag een stuk uit deze exclusieve collectie wil kopen, kan het vliegtuig nemen naar Lima, want ze worden verkocht in de galerie van de fotograaf in de stad. Is dat wat ver, dan biedt het internet ook soelaas. Je kan natuurlijk altijd even shoppen via net-a-porter, die exclusief de collectie verkopen. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content