Fotograaf Athos Burez (29) creëert telkens zijn eigen magische decors

© .

Athos Burez is mode- en muziekfotograaf en staat op nummer 21 in De 30 onder 30 van Knack Weekend.

Athos Burez is van opleiding beeldend kunstenaar en dat zie je aan zijn foto’s. Of hij nu een modecampagne of een jonge muziekband fotografeert, telkens creëert hij een magisch decor. De ene keer bouwt hij een filmset op, met doeken en maffe voorwerpen. De andere keer neemt hij gewoon zijn verkleedkoffer mee naar de afspraak. “Ik werk graag op locatie, het liefst op indrukwekkende plekken die er na een paar kleine ingrepen nog straffer uitzien. Ik probeer met mijn foto’s altijd een verhaal te vertellen.”

Zijn favoriete modeopdracht is er tot nu toe eentje voor Café Costume: “Vorig jaar had Café Costume de nodige rechten verworven om een collectie te maken geïnspireerd op het werk van René Magritte. Ook in de bijbehorende fotoshoot mocht ik zijn schilderijen een rol laten spelen. Magrittes surrealisme en asbsurdisme bewonder ik enorm. Bovendien kreeg ik ongeveer carte blanche, dus het was een zalige opdracht.”

Zijn favoriete foto uit de Café Costume-reeks? “Ik maakte heel wat kleurrijke foto’s, maar mijn favoriet is de beeldhouwer die zichzelf creëert uit een homp klei. Op enkele schilderijen van Magritte lijkt het volledige interieur uit steen of rots gehouwen. Daar wilde ik met dit beeld op inspelen. Het model van dienst is Florian, die zelf beeldhouwer is. Het hele plaatje is een interpretatie van Magrittes werk.”

athosburez.tumblr.com

Athos Burez
Athos Burez© ATHOS BUREZ

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content