Forever 21 moet honderden winkels sluiten

. © Getty Images

De Amerikaanse modeketen Forever 21 is van plan zeker honderd winkels te sluiten. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. De ingreep zou deel uitmaken van een grote reorganisatie die het bedrijf voor omvallen moet behoeden

Forever 21 kampt met nijpende financiële problemen, na in korte tijd hard te zijn gegroeid. Het bedrijf zou nu uitstel van betaling willen aanvragen via een zogeheten Chapter 11-procedure. Die stelt bedrijven in staat te blijven draaien terwijl ze een reddingsplan opzetten. Forever 21 zou onder andere zo’n 75 miljoen dollar nodig hebben voor zijn redding. Forever 21 zelf geeft geen commentaar.

Het bedrijf ontkende eerder een bericht van The Wall Street Journal dat de keten aanstaande zondag het faillissement zou willen aanvragen. In totaal heeft Forever 21 meer dan 800 winkels in de Verenigde Staten, Europa, Azië en Latijns-Amerika.

De keten, vooral bekend van relatief goedkope modeartikelen voor jongeren, was tot 2016 in België actief, met een vestiging in Brussel en in Antwerpen. In Brussel werd de winkel na een brand in 2013 nooit heropend, terwijl die in Antwerpen moest sluiten wegens torenhoge huurprijzen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content