Florence Welch inspireert Gucci

© Reuters

Gucciontwerpster Frida Giannini is in de ban van de Britse zangeres.

De roodharige zangeres van Florence and the Machine, Florence Welch, is de nieuwe muze van Frida Giannini, de ontwerpster van het Italiaanse modehuis Gucci.

Florence and the Machine was altijd al een beetje een aparte band. Door het plotse succes verkreeg Florence een sterrenstatus en dat opende heel wat deuren. Giannini ontmoette de mysterieuze Welch tijdens de 53e editie van de Grammy Awards. Daarop besloot de ontwerpster de zangeres als inspiratiebron te gebruiken voor haar herfst/wintercollectie 2011.

“Toen ik deze collectie maakte, moest ik constant aan sterke vrouwen denken. Florence is zo’n sterke vrouw,” vertelde Giannini aan de website van het lifestylemagazine Dazed and Confused . “Ik was meteen in de ban van haar verschijning. Ze heeft een sterke persoonlijkheid en dat is waar de Guccivrouw voor staat”.

Het valt nog af te wachten of Giannini de 24-jarige Welch zal laten opvoeren in de herfstcampagne van Gucci. De zangeres zou daarmee in de voetsporen van onder meer Rihanna, Mark Ronson en James Franco treden. (LM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content