First lady’s best geklede vrouwen ter wereld

Michelle Obama en Carla Bruni-Sarkozy prijken op de Best Dressed List van Vanity Fair.

Al voor het derde jaar op rij heeft het Amerikaanse magazine Vanity Fair first lady Michelle Obama opgenomen in zijn Best Dressed List, die traditiegetrouw in september wordt gepubliceerd. Haar Franse collega Carla Bruni-Sarkozy maakt dit jaar voor de tweede keer haar opwachting. Nieuw is dat Michelle Obama in het lijstje gezelschap krijgt van haar echtgenoot Barack Obama. Nicolas Sarkozy moet alle eer naar zijn vrouw laten gaan.

Het Amerikaanse presidentskoppel bevestigt daarmee zijn glamourgehalte en geeft heel wat Hollywoodsterren het nakijken. Al horen onder de meest elegante dames ter wereld ook actrices Anne Hathaway en Penelope Cruz en de Spaanse prinses Letizia. Onder de tien mannen ook acteurs Brad Pitt en Daniel Craig en de burgemeester van New York Michael Bloomberg.

Maar toch zijn het de first lady’s die het meest in de kijker lopen. Michelle Obama en Carla Bruni-Sarkozy hebben volgens Vanity Fair-redactrice Amy Fine Collins dan ook heel wat gemeenschappelijk. “Ze zijn allebei in de veertig, knap, groot en de wereld kijkt naar hen. Maar terwijl Bruni-Sarkozy een voormalig topmodel is, zou Obama om het even welke populariteitstest winnen. Ze heeft de jurk teruggebracht en maakte van de wereld haar catwalk. Ze houdt er ook van armen en benen te tonen”, aldus Collins.

Dit jaar geen Belgische vertegenwoordiging in het prestigieuze lijstje. Vorig jaar was dat wel het geval. Toen werd prinses Mathilde door het Amerikaanse magazine nog beschouwd als een van de best geklede vrouwen ter wereld.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content