Fietsen voor ethische mode

Eeen team van mode -en ecobewuste mensen fietst The Great Fashion Cycle tussen Londen en Parijs.

Vergeet de Tour de France, want een team van mode -en ecobewuste dames en heren is momenteel bezig aan het echte benenwerk in The Great Fashion Cycle.

De internationale fietstocht is een initiatief van de Environmental Justic Foundation (EJF) en is al aan haar tweede editie toe. Dit jaar hebben zo ’n 166 avonturiers van over de hele wereld zich verzameld om te trappen voor het goede doel. In vier dagen, aan een ritme van 122 km per dag, fietsen zij van Londen naar Parijs.

The Great Fashion Cycle dankt zijn naam niet alleen aan het traject dat de twee modesteden bij uitstek verbindt. De benaming refereert in het bijzonder aan de strijd van het EJF tegen misbruik in de mode-industrie. ‘Pick your Cotton Carefully’ is de campagne die dit jaar het hoofdthema vormt van de Cycle. Met dit project wil de organisatie de aandacht vestigen op de mensonwaardige kinderarbeid en op het gebruik van toxische producten in katoenfabrieken.

De pijnlijke bipsen van de fietsers zullen dus niet voor niets zijn geweest, want elke deelname is goed voor 1300 pond aan fondsen. Het geld wordt gebruikt voor het Cotton-initiatief, maar ook voor de vele andere projecten van EJF.

Ellen Bode.

The Great Fashion Cycle 2010 duurt van 14 tot 18 juli. Meer info over de campagnes van EJF en inschrijvingen voor de fietstocht van volgend jaar, vindt u terug op www.ejfoundation.org

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content