Ferragamo organiseert eerste modeshow ooit in Louvre

Het Italiaanse modehuis Salvatore Ferragamo heeft haar cruisecollectie voorgesteld in het Parijse museum Louvre. Het was de eerste keer dat het wereldbekende museum haar deuren openstelde voor een modeshow.

Eerder vonden gelijkaardige evenementen plaats op de binnenplaats naast de bekende glazen piramide. Massimiliano Giornetti, de creatieve directeur van Ferragamo, slaagde er echter in de Denon zuilengalerij voor de modeshow van Ferragamo in te palmen. Voor de gelegenheid werd een catwalk van 120 meter doorheen de zuilengalerij uitgestrekt.

Giornetti kreeg de unieke locatie toebedeeld omdat het Italiaanse modehuis een belangrijke sponsor is voor de tentoonstelling rond ‘La Sainte Anne’, een van de meesterwerker van Léonardo da Vinci. De ‘homo universalis’ uit de Renaissance werkte van 1503 tot 1519 aan het olieschilderij.

Een privérondleiding en diner onder de glazen piramide

Voor de inspiratie van zijn collectie moest de creatieve hoofddirecteur van Ferragamo het dan ook niet ver gaan zoeken. Hij verwerkte de oude kunsten in de lijn, maar wel met een moderne draai. Ook het kleurenpalet dat voornamelijk uit crèmekleurige, beige, poederroze en lichtgrijze tinten bestond, paste perfect bij de omgeving.

Na de indrukwekkende modeshow genoten de gasten van een privérondleiding door ’s werelds meest bezochte museum. Actrices Freido Pinto, Hilary Swank, Leighton Meester en de andere genodigden konden na afloop hun benen onder tafel schuiven. Die tafel bevond zich in de inkomsthal van het Louvre, pal onder de glazen piramide.(JK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content