Fashion Weekend 2010: en de winnaars zijn&

Zowel de Brit Matthew Harding als de Française Léa Peckre, twee ontwerpers met een eigenzinnige esthetiek, wisten de internationale jury het meest te bekoren uit de elf deelnemers.

De zevende editie van Fashion Weekend, een initiatief van Knack Weekend en Weekend Le Vif, eindigde gisterenavond in Tour & Taxis met een ex aequo. Zowel de Brit Matthew Harding (25, student Londen) als de Française Léa Peckre (26, student Brussel), twee ontwerpers met een eigenzinnige esthetiek, wisten de internationale jury het meest te bekoren uit de elf deelnemers.

“Peckre omwille van de subtiele manier waarop ze artisanaal borduurwerk combineert met nieuwe technieken, en een macaber thema als kerkhoven op een poëtische wijze vertaalt”, aldus de jury. “En Harding fascineerde met de wijze waarop hij transparante jersey spande over gegolfd metaal en daarmee een krachtige visie op vrouwelijkheid neerzette.” Hardings collectie viel recent ook in smaak bij de Britse straatketen Topshop, die eind dit jaar enkele stuks in productie brengt.

Daarnaast werden nog twee andere kandidaten gelauwerd door juryvoorzitter Nathalie Rykiel, dochter en creatief directeur van het Franse huis Sonia Rykiel. Zij nodigde zowel Nathalie Fordeyn (23) als Marie Cramer (28), twee studenten uit Antwerpen, uit om stage te lopen bij Sonia Rykiel.

Overige juryleden waren Sandrina Fasoli (het ontwerpersduo dat in 2003 de eerste editie van Fashion Weekend won), Raf Vandersmissen (medewerker van Dries Van Noten), accessoireontwerpster Natalia Brilli, Franc’ Pairon (oprichtster van La Cambre en huidig directeur van de Parijse master in mode en accessoireontwerp aan het Institut Français de la Mode) en de moderedacties van Knack Weekend en Weekend Le Vif.

Fashion Weekend is een modewedstrijd voor pas afgestudeerde ontwerpers, die dit jaar gerekruteerd werden uit de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (Antwerpen), La Cambre Ecole Nationale Superieure des Arts Visuels (Brussel), Central St Martins College of Art and Design (Londen) en de Artez Hogeschool voor de Kunsten (Arnhem).

Elke Lahousse. Bekijk alle defilés van Fashion Weekend op Catwalk Weekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content