Fashion Talks brengt modeprofessionals samen

Op 17 oktober wordt de modeconferentie Fashion Talks georganiseerd.

Op 17 oktober 2013 organiseert het Flanders Fashion Institute (FFI) in samenwerking met Design Platform Vlaanderen Fashion Talks, een modeconferentie die modeprofessionals samenbrengt om te praten over de moeilijkheden en mogelijkheden binnen de mode-industrie. De modesector in België heeft veel internationaal geroemd modetalent te bieden. Toch wordt de sector ook geconfronteerd met heel wat uitdagingen ten gevolge van het veranderend modelandschap. Om die uitdagingen beter te kunnen aanpakken en verder te analyseren, organiseert het FFI een netwerkmoment waarbij lokale en internationale sprekers uit de doeken doen hoe zij omgaan met het veranderde modelandschap.

Zo zal er onder meer worden ingegaan op de communicatiestrategieën, de huidige businessmodellen in de modesector en de opleidingsmogelijkheden. Maar ook innovatie en creativiteit binnen het ontwerpen en de evolutie van de retailsector komen aan bod.

De sprekers zijn dan ook heel grote namen in de industrie, zo worden onder meer de Belgische ontwerper Christian Wijnants, Sarah Mower van de Amerikaanse Vogue en Karinna Nobbs, docente aan de London College of Fashion verwacht. Verder komen ook Imran Amed, Concetta Lanciaux, Stephen Burrell, Tim Blanks en Stefan Siegel spreken.

Fashion Talks vindt plaats op 17 oktober in de Waagnatie in Antwerpen. Meer informatie en tickets zijn te vinden op de website. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content