Far West en debutanten in New York

Dinsdag toonden onder andere Vera Wang, Narciso Rodriguez en Rodarte hun collecties in New York. Sophia Kokosalaki maakte haar debuut bij Diesel Black Gold.

Dinsdag namen onder andere Vera Wang -met een collectie recht uit een film noir– en Narciso Rodriguez (een van de favorieten van Michelle Obama) de catwalks in Bryant Park in, net als Marc Jacobs met zijn jongere lijn Marc by Marc Jacobs. Hij ziet vrouwen volgend najaar in olijfkleurige shorts, militaire parka’s, olijfkleurige broeken en jasjes met gouden knopen.

De Mulleavy-zussen toonden onder hun label Rodarte een romantische collectie geïnspireerd op “slaapwandelende fabrieksarbeiders”. De silhouetten oogden vrouwelijk, nomadisch en romantisch met een ethnische verwijzing via traditionele Mexicaanse kant. Derek Lam liet het Wilde Westen verschijnen. Hij concentreerde zich op bont en leder en liet zijn modellen als cowgirls defileren, zij het enigszins gepolijst en met Europese touch.

Debuut Kokosalaki voor Diesel Black Gold
Er waren gisteren in The Big Apple ook enkele debutanten. Zo maakte Sophia Kokosalaki haar debuut voor Diesel Black Gold. Bij haar een stadse onafhankelijke vrouw, maar eveneens een zweem van de Far West. Ook de Olsens showden voor het eerst hun label The Row in New York.

Ann Heylens.

Bekijk alle defilés in New York op Catwalk Weekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content