Expo: zo mooi kunnen vervallen gebouwen zijn

Ballroom American hotel, Detroit © Marchand & Meffre

Wie tuk is op murengrote foto’s van vervallen architectuur kan nu in Brussel zijn hart ophalen in de pop up Galerie Fontana in de building Louise186, een van dé art hot spots van de hoofdstad.

De Amsterdamse Galerie Fontana heeft een naam en faam inzake hedendaagse fotografie en exposeert in de Lage Landen onder meer de paus van de abandoned places, de Canadese fotograaf Robert Polidori. Maar de galerie werkt ook met tal van andere interessante fotografen en huisvest al dit werk in de zeven verdiepingen hoge building Louis186, bekend als wine- coctailbar en vooral als pop up kunstgalerie waar al heel wat hedendaagse Belgische kunstenaars hebben geëxposeerd. “Wij brengen heel wat fotografie mee,” aldus galerist Joris Montens, “Onder meer een prachtige collectie foto’s van het Franse fotografenduo Yves Marchand en Romain Meffre die de beroemde Polidori een beetje als zijn leerlingen beschouwt. We laten foto’s zien uit hun reeks over The Ruins of Detroit, ook in boekvorm verschenen. Maar we brengen wel meer foto’s van verlaten plekken die perfect passen bij het gebouw Louis186 dat heerlijk industrieel oogt en schitterende uitzichten biedt over de stad.” De expo gaat ruimer dan fotografie alleen, met ook sculpturen en video’s van Jan Banning, Jehoshua Rozenman, Frans Beerens, Alain Declercq en Feipel & Bechameil.

De Galerie Fontana strijkt van 4 maart tot 3 april (van donderdag tot zondag van 13 tot 19u) neer in de hoofdstad, Louizalaan 186, www.fontanagallery.com

Piet Swimberghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content