Expo over Jean Paul Gaultier komt naar Rotterdam

© Reuters

‘The Fashion World of Jean Paul Gaultier’ komt in het voorjaar van 2013 naar Rotterdam.

Het is nog even wachten, maar in het voorjaar van 2013 komt de tentoonstelling ‘The Fashion World of Jean Paul Gaultier: From the Sidewalk to the Catwalk’ naar Rotterdam.

De eerste internationale tentoonstelling van de Franse couturier geeft een overzicht van zijn uitgebreide oeuvre dat hij gedurende zijn carrière van 35 jaar heeft gecreëerd. Maar de tentoonstelling is meer dan een retrospectief.

Ruim honderdveertig originele creaties vanaf de vroege jaren zeventig tot nu, van zowel zijn couture collecties als zijn prêt-à-porterlijn, zijn in de Kunsthal te zien. Het merendeel van deze werken is nooit eerder tentoongesteld, zoals uitzonderlijke bruiklenen van onder andere Madonna en Pedro Almodovar.

In het multimediale tentoonstellingsontwerp nemen interactieve mannequins samen met fragmenten uit films, muziekclips, concerten, televisieprogramma’s en modeshows de bezoeker mee in Gaultiers wereld.

“Met deze unieke toegang tot de wereld van Jean Paul Gaultier en haute couture zullen de bezoekers een echte kunstenaar ontdekken. Hij initieert trends in plaats van ze te volgen, wat verklaart waarom zijn werk na 35 jaar nog steeds relevant is. Deze tentoonstelling doet niet alleen denken aan het verleden, maar biedt ook een kijk op de toekomst door de ogen van Jean Paul Gaultier”, aldus Thierry-Maxime Loriot, curator van de tentoonstelling. (RDM)

De reizende tentoonstelling is in de Verenigde Staten te zien geweest in respectievelijk het Montreal Museum of Fine Arts ( 17 juni t/m 2 oktober 2011), in het Dallas Museum of Art (13 november 2011 t/m 12 februari 2012) en in het De Young Museum, San Francisco (24 maart t/m 19 augustus 2012).

Van 6 oktober t/m 18 november 2012 is de tentoonstelling in Fundación Mapfre – Instituto de Cultura in Madrid te zien.

Van 10 februari t/m 12 mei 2013 is de tentoonstelling te zien in de Kunsthal in Rotterdam.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content