Expo: Nederlandse fotograaf Casper Faassen legt Japanse cultuur en vergankelijke schoonheid vast

© Casper Faassen

Casper Faassen legde Japanse vrouwen in luxe kimono’s, dwarrelende sneeuwvlokken en bloeiende kersenbloesem vast als ware het herinneringen. In de tentoonstelling kunnen we verschillende werken van Faassen bewonderen, waarvoor hij zich liet inspireren door de tijdelijkheid van het aardse.

De kunstenaar combineert fotografie met schilderkunst om die vergankelijkheid visueel uit te drukken. Verval en schoonheid zijn terugkerende onderwerpen in de kunst van Faassen en die thematiek is in de reeks over Japan erg duidelijk waar te nemen. De techniek die hij hanteert, een laag craquelé toevoegen aan de foto’s, benadrukt het verval dat schoonheid onvermijdelijk door de tand des tijds overvalt.

Naast werken van Faassen worden ook een aantal Ukiyo-e vrouwenprenten tentoongesteld van Utagawa Kunisada (1786-1865) en Utagawa Kuniyoshi (1798-1861).

Praktisch

Nog tot 23 april in de IBASHO Gallery in Antwerpen: Tolstraat 67, 2000 Antwerpen

Krijg je geen genoeg van de werken van Casper Faassen? In het Japanmuseum Sieboldhuis in Nederland loopt tot 4 juni ook een expo met een reeks van zijn werken.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content