Expo: Isabelle de Borchgrave kiest voor papieren pluimen

© -

Vorige winter geraakte de Brusselse papierkunstenares Isabelle de Borchgrave in de ban van de pluimen waarmee de Braziliaanse Kayapos zich tooien. Nu heeft ze een hele tentoonstelling gebouwd met rijk gedecoreerde veders van papier….

“Toen ik vorige winter door de vlakten trok van de Mato Grosso en de Para in Brazilië en daar bij de Kayapos die prachtige pluimen zag, rijpte meteen het idee om daar iets creatief mee te ontwikkelen. En ik dacht dat ik gewoon van die pluimen kon kopen. Niets is minder waar, ze zijn heel zeldzaam en je kunt ze gewoon niet importeren. Eigenlijk maar goed ook. En net daardoor bedacht ik dan: ik maak ze zelf!” legt Isabelle de Borchgrave uit.

Expo: Isabelle de Borchgrave kiest voor papieren pluimen
© –

En dat is ook zo, ze maakt immers alles van papier. In het verleden bewonderden we prachtige kledingstukken van rijk beschilderd en geplooid papier. Daarmee geniet deze Brusselse kunstenares van een internationale reputatie. Deze zomer zagen we in haar atelier de voorbereidingen tot deze grote najaarsexpo, met de productie van honderden pluimen die ze vervolgens gebruikte voor haar creaties. De pluimen zijn zo accuraat geschilderd dat je amper het verschil merkt met de echte exemplaren.

De grote najaarsexpo van Isabelle de Borchgrave draagt als titel: “Feathers, impressions du Brésil” en loopt van 30 oktober tot 18 december, dagelijks open van dinsdag tot en met zondag van 11 tot 18u, Vleurgatsesteenweg 73a te 1050 Brussel, www.isabelledeborchgrave.com

Piet Swimberghe

Expo: Isabelle de Borchgrave kiest voor papieren pluimen
© –

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content