Expo Dries Van Noten verbreekt bezoekersrecord

© GF

De tentoonstelling van Dries Van Noten in het Modemuseum in Antwerpen is de best bezochte modetentoonstelling ooit in België

De expo ‘Dries Van Noten. Inspirations’ in het ModeMuseum in Antwerpen sloot zondag af met een totaal van 96.731 bezoekers. Niet enkel individuele bezoekers, maar ook meer dan 900 groepen bezochten de afgelopen maanden de tentoonstelling in het MoMu. ‘Dit is meteen een absoluut record voor ons museum. De tentoonstelling is door de betrokkenheid van Dries Van Noten dé must see van het culturele seizoen geworden en is hiermee ook de best bezochte modetentoonstelling ooit in België’ vertelt Kaat Debo, directeur MoMu.

‘Dit was de meest ambitieuze tentoonstelling sinds de oprichting van het MoMu en we zijn hiervoor duidelijk beloond door de cultuurliefhebber’, reageert gedeputeerde Luk Lemmens tevereden. ‘Hopelijk brengen al deze bezoekers ook in de toekomst opnieuw een bezoek aan het ModeMuseum. We zullen in ieder geval blijven investeren in ambitieuze projecten.’

Midzomernachtsopening

De expo sloot vorig weekend af met een midzomernachtsopening en was de twee laatste dagen doorlopend open tot middernacht. Speciaal voor deze opening werd de inkomhal aangekleed met een deel van het tapijt van de Argentijnse kunstenares Alexandra Kehayoglou. Het mosgroene tapijt van 3 op 12 meter werd speciaal gewoven voor het zomer 2015 defile van Dries Van Noten in Parijs.

Schoenen

De tentoonstelling wordt nu ontmanteld en MoMu maakt zich klaar voor haar volgende expo ‘Footprint. Het spoor van schoenen in de mode’ die opent op 3 september. Deze expo vertelt het verhaal van de meest inspirerende en baanbrekende schoenen in de 20ste en 21ste eeuw. De aandacht gaat uit naar ontwerpers die hun stempel drukten op schoenenontwerp vanwege de verfijnde en vernieuwende ontwerpen die ze creëerden. Met meer dan 500 iconische schoenen samen van de hand van Belgische en internationale ontwerpers zoals Martin Margiela, Tokio Kumagaï, Roger Vivier, Balenciaga, Vivienne Westwood, Prada, Tom Ford, Ferragamo, Patrick Cox, Pierre Hardy, Jean Paul Gaultier, Azzedine Alaïa en vele anderen. (TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content