Exclusieve Vogue Nederland meteen uitverkocht

De gewone versie van de allereerste Nederlandse Vogue ligt in de krantenwinkel.

De internationale modebijbel Vogue verschijnt voortaan ook in het Nederlands. Vanaf vandaag ligt het blad in de winkel. Hoofdredactrice Karin Swerink stelde in Amsterdam met trots de allereerste cover voor, die wordt gesierd door drie Nederlandse modellen.

Voor het coverbeeld koos de redactie niet voor grote namen als Doutzen Kroes of Lara Stone, maar wel voor drie groentjes in de modewereld. Romée Strijd, Ymre Stiekema en Josefien Rodermans werden door Marc de Groot gefotografeerd in kleurrijke jurken voor het aprilnummer, dat volledig in het teken staat van Nederland.

Zo duiken ook Bette Franke en Milou van Groesen op in de modeshoots, worden ontwerpers Jan Raminiau en Iris Van Herpen aan het woord gelaten en is er een exclusief interview met het bekende Nederlandse fotografenduo Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin, dat bekend staat om hun fotografie met ballen.

Vogue Nederland is de 19de editie van de modebijbel. Het magazine ligt in de winkels voor 5,95 euro. De collector’s edition, die te koop was bij De Bijenkorf, was alvast op een half uurtje uitverkocht.

Eigen identiteit “Nederland is klaar voor een high-end modeblad”, zegt hoofdredactrice Karin Swerink. Ze ruilde de redactie van Glamour, ook een van oorsprong Amerikaanse titel, enkele maanden geleden voor Vogue.

“Gelukkig is er geen Vogue-handboek waarin alles is uitgedacht. We willen een Nederlandse zuster zijn, maar wel een met een eigen identiteit. Wij snappen beter waar onze lezeressen mee bezig zijn”, stelt Swerink. (YU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content