Exclusief interview met Michael Bastian

Knack Weekend sprak in New York met ontwerper Michael Bastian over zijn collectie voor het Amerikaanse label Gant.

Knack Weekend had een gesprek met modeontwerper Michael Bastian over zijn collectie voor het Amerikaanse label Gant dat geïnspireerd is op de Galapagos eilanden.

“Ik was naar een documentaire aan het kijken op BBC over de eilanden en was verbaasd hoe weinig we eigenlijk weten over de eilandengroep. Er valt nog zoveel te ontdekken, het is een deeltje van de wereld dat anders is en dat sprak me enorm aan. Iedereen doet hetzelfde, eet hetzelfde, ziet hetzelfde nieuws…om iets nieuw te ontdekken, iets dat nog aan het ontwikkelen en groeien is, dat is pas inspirerend.”

“Ik ben verder vooral geïnspireerd door de dagelijkse dingen: een boek, muziek en de studenten die ik tegenkom op straat. Ik heb eigenlijk geen stijliconen, want de grote sterren werken bijna allemaal met stylisten dus ze laten weinig van hun eigen stijl zien. Studenten die met een beperkt budget een creatieve outfit kunnen samenstellen, dat inspireert mij.”

Gant

Bastian werkt sinds 2010 samen met het label Gant. “Gant staat voor Amerikaanse sportswear en dat sluit sterk aan bij mijn eigen stijl. Het klikte meteen en de samenwerkingen verlopen heel vlot. Dit merk is echt op en top Amerikaans, maar ik zou graag met mijn eigen collectie (Michael Bastian) wat meer naar Europa trekken en misschien ook showen in Milaan of Parijs.”

De show zelf was ingericht zoals een expositie. Een uur lang mochten de genodigden rond lopen tussen de modellen die de kledij toonden. De collectie oogt heel exotisch en kleurrijk. We zagen veel verschillende kleurencombinaties en naast de gebruikelijke zomerse stoffen ook wollen truien. Het geheel is samenhangend en doet denken aan de garderobe van een stijlvolle ontdekkingsreiziger in Zuid-Amerika.

Renske De Maesschalck, verslaggever in New York

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content