Ex-modestudent Niels Peeraer wint fotoshoot

Traditiegetrouw bekroont Knack Weekend één student van de Antwerpse Academie met een modeshoot in de najaarsspecial Mode, dit is Belgisch. Dit jaar gaat die eer naar de beloftevolle Belg Niels Peeraer.

Traditiegetrouw bekroont Knack Weekend één student van de Antwerpse Academie met een modeshoot in de najaarsspecial Mode, dit is Belgisch. Dit jaar gaat die eer naar de beloftevolle Belg Niels Peeraer, voor zijn collectie Guess technology isn’t ready for pancake teleportation.

De collectie van Niels Peeraer is geïnspireerd op het verhaal van een jongen en zijn ingebeelde vriend. Elke dag maakt hij zich op om te trouwen. Die ingebeelde wens, samen met de liefde voor zijn leren wapenuitrusting, videogames en couture uit de kast van zijn grootmoeder vormt de basis van zijn poëtische garderobe.

“Het beeld dat ik neerzet, heeft zijn roots in de Japanse popcultuur. Dat zal onbewust voor al mijn collecties zo zijn. Net zoals ik me nooit tot één geslacht wil beperken. Ik maak kleren voor wie ze wil aandoen. Maar noem dat alsjeblieft niet uniseks, want dat vind ik een verschrikkelijk woord.”

“In januari lanceer ik mijn eigen label met handgemaakte, leren accessoires, zoals hoofddeksels, armbanden en hoesjes voor de iPad en iPod. Ik heb aan de Academie altijd met leer gewerkt, maar mijn interesse voor accessoires is pas echt tot uiting gekomen in mijn laatstejaarscollectie. Ik doe het graag, omdat het veel extremer kan dan kleding, en het is een van mijn sterktes.”

Ellen De Wolf

Ontdek de volledige modeshoot en het interview met Niels Peeraer in de ‘Mode dit is Belgisch’ special van 31 augustus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content