Evy Gruyaert lanceert juwelencollectie

© Malice in Wonderland

De collectie ‘Malice in Wonderland’ bevat oorbellen, armbanden en kettinkjes.

‘Malice in Wonderland’, zo heet de juwelencollectie ontworpen door één-presentatrice Evy Gruyaert. Gisterenavond stelde ze haar ‘zilveren kinderen’, zoals ze de juwelen zelf bestempelt, voor.


De collectie bestaat uit verschillende thema’s, waarvan ‘Fairy tale gone bad’ en ‘Mister and Misses Ego’ er twee zijn. Binnen elk thema vindt u een min of meer terugkerend assortiment. Elke keer zo’n drie ringen, zes combinatiemogelijkheden binnen de oorringetjes en twee halskettinkjes. Evy Gruyaert kiest ervoor om alle juwelen in zilver te maken omdat ze het ’toegankelijker en draagbaarder’ vindt. De ontwerpen komen allemaal van haar hand en de productie verloopt volledig in België. Ook daarvoor kiest ze bewust ‘een kwestie van onze economie te steunen’.


De naam ‘Malice in Wonderland’ is een duidelijke knipoog naar het sprookje ‘Alice in Wonderland’. Evy Gruyaert baseerde zich tijdens het ontwerpen van haar collectie op de creatieve, absurde sfeer waarin het verhaal zich afspeelt. Daarnaast is haar tweede naam Alice, naar haar grootmoeder. Maar ze heeft voor ‘Malice’ gekozen omwille van het stoute, het ‘pas op, ik zie er lief uit, maar voor hetzelfde geld draai ik me zo meteen om en geef ik je een klets in je gezicht waar je niet goed van bent’ -sfeertje, zoals ze het zelf omschrijft.


Evy Gruyaert probeert bij de lancering van haar juwelencollectie zelf zoveel mogelijk uit de schijnwerpers te blijven. Ze wil dat de juwelen sterk genoeg zijn om voor zich te spreken. Dat iemand een juweel koopt ‘omdat het aanspreekt, omdat hij – zij er verliefd op geworden is, omdat het karaktervol is en omdat ze helpen uitdrukken wie je bent, wat je denkt en hoe je je voelt’. Niet omdat ‘Evy Gruyaert ze ontworpen heeft’.


De prijzen van de juwelen variëren tussen 70 en 350 euro. Voor meer informatie kan u terecht op de website.

Hanne Vandevoorde

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content