Evelyne Kleinen wint UPS Fashion Contest

UPS en Bruno Antognini kozen het winnende uniformontwerp uit negen finalisten.

Maak een eigen interpretatie van het mannenuniform van UPS rond het thema ‘UPS en technologie’. Dat was de opdracht van internationale transportbedrijf en het Belgische modehuis Bruno Antognini aan modestudenten uit Luik, Brussel en Gent. Evelyne Kleinen tekende het winnende ontwerp en mocht dinsdag een cheque van 1500 euro in ontvangst nemen. Bruno Antognini stelde daarnaast ook de nieuwe, vrouwelijke versie voor van het UPS-uniform, volledig in de stijl van het modehuis.

Het winnende ontwerp van de Luikse modestudente valt meteen op door zijn felgroene accenten, het handelsmerk van Evelyne. ‘Ik hou van groen, het is een erg levendige kleur. Bovendien contrasteert het mooi met de kastanjebruine basistint’, vertelt Kleinen aan weekend.be. De keuze voor een legging in een mannenuniform is niet voor de hand liggend, maar de ontwerpster houdt van stoffen die dicht bij het lichaam aansluiten. Haar inspiratie haalde ze uit het thema van ‘The Aviator’, piloten uit beginvorige eeuw. Vintage-elementen zijn bijvoorbeeld terug te vinden in de vliegeniersmuts.

Daarnaast is het ontwerp ook erg praktisch met een handig borstzakje en een koptelefoon in de muts. Bovendien is het bestand tegen alle weersomstandigheden. Het uniform is gemaakt van Kevlar, een stof voor kogelvrije vesten, en kan dus ook gebruikt worden in ‘gevaarlijke’ omgevingen. ‘Ik vond het er stoer uitzien in die materie. Maar voor mij moeten een ontwerp vooral ook humor bevatten’, aldus Evelyne Kleinen.

Het ontwerp zal niet in productie gebracht worden, maar is wel de komende drie weken te zien in de Bruno Antognini-winkels in Sint-Niklaas en Antwerpen. Het modehuis presenteerde ook zijn eigen interpretatie van het uniform voor vrouwelijke chauffeurs. Het is een ultravrouwelijk ontwerp met een funky leren vestje, warme rode tinten en een handgeschilderde sjaal.

Annelien Boens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content