Esteban Cortazar herstart eigen merk in samenwerking met Net-a-porter

Esteban Cortazar ontwierp 17 looks die niet-seizoensgebonden zijn.

De Colombiaanse modeontwerper Esteban Cortazar herlanceert zijn eigen merk met de hulp van Net-a-porter. De collectie zal exclusief bij de webshop verkrijgbaar zijn.

Esteban Cortazar ontwierp 17 looks die niet-seizoensgebonden zijn. De items kunnen hartje zomer afzonderlijk gedragen worden, maar overleven ook de herfst door ze in laagjes over elkaar aan te trekken. De prijzen variëren tussen 207 euro en 2.120 euro voor een jas.

Het is de eerste keer dat Net-a-porter ook financiële steun biedt aan een modeontwerper. Bovendien werkte Net-a-porter erg nauw samen met Esteban Cortazar voor de ontwikkeling van de collectie. “Het is de eerste keer dat we betrokken zijn van bij het prille begin”, aldus Holli Rogers, modedirectrice van de webshop. Er worden ook geen doekjes gewonden om het feit dat de samenwerking een marketingstunt is die het aantal bezoekers van de website moet opdrijven.

Lindsay Lohan veroorzaakte Cortazar’s ontslag bij Ungaro

Esteban Cortazar studeerde in 2004 af aan ‘Design&Architecture Senior High’ in Miami. In 2002 nam de modestudent voor een korte periode vrijaf om zijn eigen collectie voor te stellen tijdens de modeweken in New York. Het merk sloeg aan en belandde in de winkelrekken van de luxueuze grootwarenhuisketen Bloomingdales. In 2007 haalde het Franse modehuis Ungaro de Colombiaan binnen als hoofdontwerper. Zijn eigen merk schoof Esteban Cortazar er graag even voor opzij.

Drie jaar later mocht de Colombiaanse modeontwerper alweer vertrekken bij Ungaro, nadat hij geweigerd had samen te werken met Lindsay Lohan. De rebelse Hollywoodactrice was aangesteld als artistiek directeur. Estrella Archs volgde Cortazar op en stelde de nieuwe collectie in samenwerking met Lindsay Lohan voor tijdens de Parijse modeweek van 2010. Slechte recensies deden het modeproject – dat overigens vooral bedoeld was als een mediastunt – faliekant aflopen. Zowel de wispelturige actrice als de nieuwbakken hoofdontwerpster gaven er een jaar later al de brui aan. Momenteel staat de Britse modeontwerper Giles Deacon aan het roer van het Franse modehuis.(JK)

Meer info over de modeontwerper vind je op zijn website.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content