Escada legt de boeken neer

Het Duitse modeconcern Escada heeft het faillissement aangevraagd.

Modehuis Escada heeft donderdag het faillissement aangevraagd. Het reddingsplan van het Duitse label kon de investeerders niet overtuigen. De aanvraag is voorgelegd aan de rechter in MÃOEnchen, waarna een curator wordt aangesteld.

De afgelopen dagen werd al duidelijk dat het niet de goede kant op ging met Escada, ooit een fijn staaltje van exclusieve mode en gedragen door Lady Di. Het reddingsplan bracht geen zoden aan de dijk voor het noodlijdende bedrijf. In een laatste reddingspoging had Escada zijn investeerders een verlaagde rente voor hun leningen voorgesteld. Minder dan de helft van de investeerders zag dat zitten, terwijl het management een meerderheid van tachtig procent had vooropgesteld om de maatregel goed te keuren.

Verlies
Het luxueuze modemerk, dat in de jaren ’80 erg succesvol was, kwam flink in de problemen te zitten na een verlies van 70,3 miljoen euro en een omzetterugval van 15 procent in de jaren 2007-2008. Bruno Saelzer, ex-topman van Hugo-Boss, nam onlangs de leiding over, maar kon het tij niet keren.

Escada stelt internationaal 2.300 mensen tewerk. De keten bestaat uit zo’n 180 winkels en aanvullende franchisevestigingen in zestig landen. Behalve vrouwenmode, verkocht Escada tassen, schoenen, parfum, brillen en kindermode.

Ann Heylens/Belga.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content