Escada kijkt aan tegen faillissement

Het faillissement van het Duitse luxemerk Escada lijkt stilaan onafwendbaar.

Het Duitse luxelabel Escada “zit in moeilijke papieren”. Dat gaf topman Bruno Saelzer afgelopen weekend te kennen in de Duitse krant Welt Am Sonntag. Als er niet snel een oplossing gevonden wordt, stevent Escada af op een insolventie, de eerste stap naar het faillissement.

Het modehuis heeft een schuldherschikking gevraagd aan zijn kredietverleners. “Als die niet geaccepteerd wordt, dan is een faillissement onafwendbaar, want 98 van de 99 mogelijke maatregelen om de zaak te redden, zijn al genomen”, aldus Saelzer. “We hebben genoeg liquiditeiten tot augustus, maar niet langer. Als er tegen dan geen oplossing uit de bus komt, wordt Escada ontbonden”.

Escada werd in de late jaren zeventig opgericht in MÃOEnchen en is nu aanwezig in zestig landen. De creaties waren de afgelopen dertig jaar meermaals te zien op de rode loper. Onder anderen Katie Holmes en Katherine Heigl verschenen wel eens in het Duitse merk, dat op dit ogenblik supermodel Eva Herzigova als gezicht heeft.

Escada is niet het eerste modehuis dat door de crisis wordt getroffen. Het Franse Christian Lacroix opereert op dit ogenblik onder gerechtelijk akkoord en in eigen land moest Véronique Branquinho haar label stopzetten.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content