Erdem rijzende ster in Britse modewereld

Londens designer Erdem Moralioglu won het BFC/ Vogue Designer Fund.

De Londense ontwerper Erdem Moralioglu is amper dertig jaar, maar kan al Michelle Obama, Sarah Brown en Samantha Cameron tot zijn klanten rekenen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat hij gisteren winnaar werd van het British Fashion Council/Vogue Designer Fund. De prijs is 200.000 pond waard en geeft recht op een hoogstaand mentorprogramma dat bedoeld is om jonge designers zakelijk te steunen en een netwerk te bezorgen dat hen in hun verdere carrière moet helpen.
Erdem Moralioglu groeide op in Montreal als kind van een Turkse vader en Engelse moeder. Hij studeerde mode in Canada en Engeland en behaalde in 2003 zijn masterdiploma aan het Royal College of Art in Londen. Daarna ging hij aan de slag bij Diane von Furstenberg in New York, alvorens in 2005 terug te keren naar Londen en zijn eigen label op te starten.

GedurfdIn korte tijd raakte Erdem bekend voor zijn mix van gedurfde en ongewone kleurcombinaties, zijn weelderige snit, complexe digitale bloemenprints en een vleugje borduurwerk. Vrouwen houden doorgaans van zijn talent om elegante, vrouwelijke volwassen jurken te maken zonder dat ze al te zoeterig lijken.

Buiten zijn ‘first ladies fan club’ telt de jonge designer ook adepten op de rode loper. Onder anderen Keira Knightley, Sienna Miller, Ashley Olsen, Chloe Sevigny, Kirsten Dunst en Claudia Schiffer kozen Erdem al uit het ruime aanbod aan designers om hun glamoureuze opwachting te maken. Hij ontving al diverse prijzen en wordt intussen wereldwijd verkocht in meer dan vijftig department stores, zoals Barney’s in New York en Colette in Parijs.

Ann Heylens.

(bron: The Telegraph)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content