Empty Shop Brussel heeft jouw oude kleren nodig

© Oxfam

Van 16 oktober tot 16 november zal Oxfam-Solidariteit een Empty Shop openen in Brussel. Het idee is simpel: menig modeliefhebber maakt zijn of haar kleerkast leeg en schenkt de inhoud aan de gelegenheidswinkel, waarna de opbrengst naar Oxfam-projecten gaat.

Om geld in te zamelen voor haar strijd tegen onrecht roept Oxfam-Solidariteit designers, onafhankelijke modehuizen en grote merken, trendsetters, opiniemakers, stylisten, modestudenten, bloggers, instagrammers en particulieren op om unieke stukken of kwaliteitsvolle merkkledij te schenken aan de Brusselse Empty Shop. Alle modehuizen die op deze manier hun stock willen liquideren, kunnen rekenen op een BTW-attest.

Behalve dat je een goed doel steunt, draag je met een gift aan een Empty Shop ook bij aan een wereld waarin minder wordt weggegooid en aan een heropleving van je oude stukken. Tweedehands shoppen is volgens Oxfam hipper dan ooit, en het biedt interessante kansen voor een modeliefhebber on a budget. ‘Het is niet omdat het een tweedehandswinkel is, dat je er geen Dries Van Noten vindt.’

Heb je zelf een mode- of designstuk van hoge kwaliteit liggen? Dan mag je dat zeker schenken! Kledij kan worden binnengebracht vanaf 17 oktober in de pop-up shop op de hoek van de alom gekende Antoine Dansaerstraat en de Nieuwe Graanmarkt.

The Empty Shop is open van maandag tot en met zaterdag van 10 uur tot en met 18 uur. Op 16 november is er een speciale sales night en is de winkel open tot 23 uur.

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content