Emerald City Fashion Week

Het verhaal van de tovenaar van Oz laat ook modeliefhebbers niet onberoerd.De Courtyard Show Space van het Londense Somerset House veranderde voor 1 dag even in Oz, het magische land waar Disney’s nieuwste “Oz: The Great And Powerful” zich afspeelt. De film is een prequel op het verhaal ‘The Wizard of Oz’ van L. Frank Baum en vertelt het verhaal van tovenaar Oscar Diggs die in Oz aankomt. Vele fans kijken al jaren reikhalzend uit naar de verfilming van deze saga, maar blijkbaar werd ook de modewereld bijzonder geprikkeld door dit stukje fantasy.

Nicholas Kirkwood liet zich inspireren door de Disneyfilm en creëerde een unieke capsulecollectie die exclusief tijdens het Selfridges’ Shoe Carnival in maart en april verkrijgbaar zal zijn. De vier verschillende designs krijgen een mooie plek in de Selfridges-etalages, die voor het Carnival speciaal zullen omgetoverd worden tot Emerald City en Yellow Brick Road. Het mag geen verrassing wezen dat net Nicholas Kirkwood zijn tekenpen liet leiden door dit magische verhaal. Kirkwood, die collectie na collectie mensen in verrukking brengt met zijn feeërieke ontwerpen, tekende een paar schoenen voor heksen Theodora (Mila Kunis), Glinda (Michelle Williams), Evanora (Rachel Weisz) en The Wizard of Oz himself (James Franco).

Ook DB Berdan baseerde een collectie op thema’s van de film, zoals circus, zeepbellen, stoomboten, heksen en natuur. Brits modeontwerper William Tempest was zelfs zo opgetogen over de komst van de film dat hij beloofde voor één gelukkige UK Vogue lezeres een jurk te ontwerpen, gebaseerd op Oz The Great And Powerful. De échte kostuums van de film, van de hand van Gary Jones en Michael Kutsche, waren eveneens te bewonderen op het London Fashion Week event. Ten slotte is er nog O.P.I., nooit om een limited edition collectie verlegen, die een SoftShades-collectie van 6 kleuren waaronder enkele Liquid Sands zal uitbrengen naar aanleiding van de Disneyprent.

Oz The Great And Powerful, onder regie van Sam Raimi, wordt op 13 maart in de Belgische bioscoopzalen verwacht.

Katrin Swartenbroux vanuit Londen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content