Elise Crombez x Hampton Bays: ‘Het beeld van de vrouw dat we vandaag voorgeschoteld krijgen is niet altijd realistisch’

Zijden foulard van Elise Crombez voor Hampton Bays © HB

Elise Crombez werd op haar zeventiende, als beginnend model, meteen het gezicht van Hampton Bays. Naar aanleiding van 25 jaar Hampton Bays mocht ze nu een compacte capsulecollectie ontwerpen. Het werd een collectie strakke basics in luxueuze materialen.

Waar haalde je de inspiratie voor deze samenwerking?

“Mijn inspiratiebron is de Française van de jaren tachtig en negentig. Niet te sexy, klassevol. De kleren zitten goed en de stijl past overal. Ook Instagram biedt inspiratie, ik volg @simplicitycity – de naam spreekt voor zich: simpelstad. Daar blijf ik altijd bij hangen wanneer ik een mooi beeld zie.”

Je gebruikt veel zwart in je collectie. Toeval?

“Ik draag zelf veel zwart, vooral in de winter, maar de stukken zijn ook beschikbaar in lichtgrijs – een andere favoriet – donkerbeige en wit. Zwarte kleding gaat lang mee, je kunt stukken heel lang blijven dragen en combineren met andere stukken. Ik spendeer graag iets meer aan een trui van goede kwaliteit als ik weet dat ik die met zowat alles zal kunnen combineren.”

Je houdt ook van luxueuze materialen.

“Ik hou van kasjmier en zijde, dat vind ik de gezelligste stoffen om je warm te houden. Ik hield er ook rekening mee dat vanaf een bepaalde leeftijd de kwaliteit van je kleding, maar ook de snit, heel erg belangrijk wordt. Deze collectie kun je van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat aan, je kunt ze jarenlang dragen en combineren met alles wat je in je kleerkast hebt hangen. De goede kwaliteit maakt de items duurzaam, de zijden sjaaltjes zorgen voor een kleurrijk accent, het hele jaar door.”

Vanwaar die grote liefde voor foulards?

“Zijden sjaals zijn mijn moeders favoriete accessoire, mijn artistieke tante beschilderde ze vroeger en zelf draag ik ze ook om een eenvoudige trui of een T-shirt te pimpen. Er is een foulard met een foto van Charlotte Gesquière en mij aan zee, gemaakt door Jan Opdekamp. De andere foulard is bedrukt met een kunstwerk van mijn vriendin Emily Jean Snyder.”

Wat is je favoriete stuk?

“Ik was al heel lang op zoek naar een zwarte trui met een diepe V-hals aan de rugzijde omdat Natasja Kinski er zo eentje draagt in het roze in de film Paris, Texas van Wim Wenders. Zij draagt haar exemplaar wel als jurk en het materiaal verschilt van mijn versie. Ik heb de trui zodanig aangepast dat je kan kiezen of je hem met of zonder beha (‘à la française’) draagt.”

Vond je het leuk om zelf een collectie te ontwerpen?

“Ik vond het vooral tof om te brainstormen en mijn moodboard te beargumenteren. Ik stelde me een bepaalde vrouw voor, iemand die iedereen kan vertegenwoordigen. Iemand die ik wil zijn, soms ben en/of mij inspireert. Het beeld van de vrouw dat we vandaag voorgeschoteld krijgen is niet altijd realistisch, vandaar dat ik het belangrijk vond om met een waarheidsgetrouw beeld te starten.”

De Hampton Bays x Elise Crombez-collectie ligt midden augustus in de winkel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content