Elisabeth Leenknegt ontvangt Handmade in Belgium label

In de aanloop van de Dag van de Ambachten ontvangt Elisabeth Leenknegt van Elisa Lee het Handmade in Belgium label van UNIZO.

In de aanloop van de Dag van de Ambachten ontvangt Elisabeth Leenknegt van Elisa Lee het Handmade in Belgium label van UNIZO.

De Vlaamse juwelenontwerpster en edelsmid wordt geëerd met het HIB-label, het authenticiteitslabel voor ambachtelijke ondernemers dat uitgereikt wordt door UNIZO. Dat houdt in dat ook zij UNIZO-ambassadeur van HIB wordt en zelf vakmannen mag nomineren voor het label.

De ontwerpster van Elisa Lee ontvangt dit label omdat ze voldoet aan de criteria van HIB. Ze is een edelsmid, designer en glaskunstenaar in hart en nieren en werd geboren in een familie van gepassioneerde glaskunstenaars. Op haar beurt maakt en ontwerpt Elisabeth juwelen van handgesmeed zilver en mondgeblazen glas. Deze worden gekenmerkt door een speelse vormgeving en een groot coloriet waarbij humor steeds een grote rol speelt.

Criteria voor het HIB-label

Enkel zij die aan strikte voorwaarden voldoen, komen in aanmerking voor het authenticiteitslabel. Zo moet de ambachtelijke ondernemer zijn of haar beroep in hoofdberoep uitoefenen, mag hij of zij maximum 20 werknemers in dienst hebben, moet het product minstens 50% ‘handmade’ zijn. Deze handgemaakte producten moeten bovendieneen substantieel onderdeel van het assortiment uitmaken. Het product moet ook een zekere nutsfunctie hebben en uniek zijn in zijn soort.

Weekend van de Ambachten 2014

Op zaterdag 22 en zondag 23 maart stelt Elisabeth Leenknegt haar atelier open. Nieuwsgierigen kunnen een kijkje gaan nemen en ontdekken hoe een op maat gemaakt glasjuweel wordt gemaakt.

Communicantjes en lentefeestbeesten kunnen er PETIT ELISA LEE ontdekken, een collectie van bestaande modellen in een speciale mini-uitvoering. Daarnaast krijgen ook tortelduifjes de kans om in primeur de nieuwe modellen huwelijks- en relatieringen te bewonderen.

En ook vader Jan Leenknegt stelt sinds lang zijn atelier terug open om enkele van zijn geheimen prijs te geven. (LP)

Praktisch

Elisabeth Leenknegt: Fostierlaan 10 in Ronse

Jan Leenknegt: Savooistraat 133 in Ronse

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content