Eerste transgendermodel voor ModCloth

© Rye Silverman voor Modcloth

Rye Silverman is het eerste transgendermodel voor de webshop ModCloth, die diversiteit in de kijker willen zetten. Silverman kreeg zelfs een jurk uit het ModCloth assortiment naar haar vernoemd.

In september lanceerde ModCloth de #fashiontruth campagne, waar ze verschillende vrouwen uit de online ModCloth community de kans gaven om model te staan voor de ModCloth kledij en uit te leggen wat mode voor hen betekent. Deze maand is transgender Rye Silverman aan de beurt. Silverman sprong de ModCloth medewerkers al langer in het oog door haar vele bijdragen aan de MC StyleGallery, en deze maand krijgt ze dus eindelijk de schijnwerpers die ze verdient – en meer!

ModCloth heeft immers een jurkje ontworpen dat helemaal bij de rockabilly-stijl van Rye past. Het kledingstuk met uitwaaierende rok, hartvormige uitsnijding en vintage ruitjesmotief draagt de naam “All About Rye” en markeert de moed en kracht die Rye Silverman iedere dag uitstraalt. “Ze is een inspiratie”, aldus ModCloth, “en dat willen we graag in de verf zetten.”

Silverman is het eerste transgendermodel voor ModCloth, maar breekt zeker niet de lans. Bekijk hier de acht bekendste transgendermodellen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content