Eerste blik op de collectie van M.I.A. voor Versace

Het eerste beeld van de samenwerking tussen zangeres MIA en modelabel Versus, het kleine zusje van Versace, heeft het internet bereikt.

Het eerste beeld van de samenwerking tussen zangeres MIA en modelabel Versus, het kleine zusje van Versace, heeft het internet bereikt.

Een jaar lang deden er geruchten de ronde dat MIA zou gaan samenwerken met Versace. Het was een hele poos wachten op de bevestiging van dit nieuws, maar nu gaat het plots heel erg snel. Zo kregen we amper enkele weken geleden het ‘verlossende’ bevestigende nieuws, of hier is het eerste beeld van de samenwerking al. De collectie van de hippe zangeres zou zelfs al binnen een dikke week verkrijgbaar zijn in de winkels van Versus.

Collectie vol van prints

Volgens WWD heeft MIA in totaal 19 stukken ontworpen voor haar collectie. Hierbij zou ze zich hebben geïnspireerd op oudere stukken van Versace die ze in Londen op verschillende marktjes terugvond. In de collectie zullen zowel kledingstukken voor mannen als vrouwen vervat zitten, die bovendien zullen spelen met de beeldtaal van Versace. Zo zal de collectie beheerst worden door opvallende prints, maar ook de iconische ‘Medusa’-print van Versace en het Griekse hoofd zullen in de collectie terugkomen. Heel concreet zullen de stukken ‘energie van de straat’ uitstralen en bevat de collectie onder meer zijden rokken, printed T-shirts, jeans, jurken uit jersey-stof en militair-geïnspireerde kledij.

De campagne

De campagnebeelden van de collectie van MIA x Versus werden genomen door de Mexicaanse fotograaf Jaime Martinez op een markt in Oost-Londen. De hoofdrollen in de campagne zijn weggelegd voor MIA zelf en enkele van haar vrienden.

De collectie van MIA voor Versus zal verkrijgbaar zijn vanaf 16 oktober in enkele geselecteerde winkels én online.

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content