Een vlaggenschip (of twee) voor Raf Simons

Raf Simons heeft twee eigen winkels geopend. Jammer genoeg allebei in Japan.

Goed nieuws voor de liefhebbers van Raf Simons: de getalenteerdste mannenontwerper op de planeet heeft twee eigen winkels geopend. Slecht nieuws: ze zijn allebei gevestigd in Japan.

De grootste winkel heeft zijn adres in Aoyama, de belangrijkste wijk voor high fashion in Tokio. Simons is er buur van onder meer Dover Street Market, de multimerkenzaak van Comme des Garçons, en het iconische gebouw van Prada is niet veraf. De inrichting van de zaak werd toevertrouwd aan de Californische kunstenaar Sterling Ruby. Die gooide bleeksel op 650 meter canvas, fotografeerde het resultaat, en drukte ze af in negatief. Een omslachtige recept, kortom, voor behangpapier. Met het gebleekte canvas werden displays gemaakt.

Voor de winkel van Osaka, die eerder deze maand opende, werd samengewerkt met een andere kunstenaar, de Brit Roger Hiorns. Hij ontwierp een negen meter lange spiegel, die diagonaal door de winkel klieft.

De zaken zijn het resultaat van een partnership tussen het Italiaanse Futurepresent, de licentiehouder van Raf Simons en het Japanse bedrijf Mitsui Italia. Op een winkel in BelgiÔblijft het nog even wachten.

Jesse Brouns

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content