Een modeweek in Antwerpen

Niet alleen in New York, Milaan en Parijs zet de modewereld rond deze tijd zijn beste beentje voor, ook Antwerpen steekt de neus aan het venster.

Niet alleen in New York, Milaan en Parijs zet de modewereld rond deze tijd zijn beste beentje voor, ook Antwerpen steekt de neus aan het venster. Al duurt de modeweek daar geen volledige zeven dagen en houdt de vijfde editie het begin volgende maand zelfs vrij bescheiden. Naast het defilé van de Antwerpse ontwerpster Chris Janssen op 8 februari, is het voornaamste hoogtepunt de tweedaagse vakbeurs A Fair, die vorig jaar samensmolt met haar Brusselse evenknie.

Professionals uit binnen- en buitenland blikken er vooruit naar de volgende herfst- en wintermode. Driehonderdvijftig collecties worden voorgesteld in Antwerp Expo, die voor de gelegenheid wordt omgebouwd tot een luxehotel uit de seventies. De gewone modeliefhebber hoopt ondertussen op nieuwe publieksevenementen tijdens de zomereditie.

Barbara De Coninck

A Fashion Week, van 5 tot 9 februari, met A Fair op 8 en 9 februari in Antwerp Expo, Jan Van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen. Info: www.afashionweek.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content