Een lijst van 13 beloftevolle modeontwerpers

In afwachting van de afstudeershows van de Belgische modescholen, publiceren we alvast een internationale lijst van 13 beloftevolle modeontwerpers.

Women’s Wear Daily selecteerde 13 opkomende ontwerpers, die we volgens de webredactie van het Britse magazine in de gaten moeten houden. In afwachting van de opkomende afstudeershows van de Belgische modescholen, volgt hier alvast de internationale lijst van beloftevol ontwerperstalent.

1. Maki Oh
Ontwerpster: 26, afkomstig van Lagos, Nigeria.

Collecties: De laatste collectie van Maki Oh was geïnspireerd op de film ‘Play Time’ van de Franse regisseur Jacques Tati uit 1967, maar bevatte ook referenties naan haar Nigeriaanse roots. Zelf beschrijft ze haar collecties als “strikt, luxueus en krachtig met blije elementen”.

2. J.R. Morrissey

Ontwerper: 46, Brooklyn, New York, Verenigde Staten.

Collecties: Volgens de filosofie van het merk zijn de stukken vervaardigd op basis van artisanaal vakmanschap. J.R. Morrissey staat voor een ingetogen cool. De ontwerper gebruikt geen schreeuwende kleuren en ook de prints zijn eerder rustig.

3. Novis Ontwerpster: Jordana Warmflash, 27, New York, Verenigde Staten.

Collecties: Warmflash combineert een klassiek silhouette graag met een opvallende kleur, een textuur of detail dat je niet zou verwachten.

4. René Storck

Ontwerper: 43, Frankfurt, Duitsland.

Collecties: René is geïnteresseerd in de dialoog tussen minimalisme en overvloed.

5. Currer Bell

Ontwerpsters: Nancy parker, 36, Londen, Verenigd Koninkrijk en Geren Lockhart, 39, Los Angeles.

Collectie: Ze combineren tijdloze prints met seizoensgebonden stukken voor een creatieve, onafhankelijke vrouw met een zekere ‘joie de vivre’.

6.Furio
Ontwerpster: Catherine Furio, 26, Los Angeles, Verenigde Staten.

Collectie: Zelf beschrijft Catherine haar collecties als modern met futuristische silhouetten gecombineerd met een tribal-esthetiek.

7. Avelon

Ontwerper: Erik Frenken, 36, Amsterdam.

Collecties: “Ik plaats de dingen graag uit hun context. Ik gebruik bijvoorbeeld een luxueuze stof en pas er dan een stonewash op toe”, vertelt de ontwerper zelf over zijn collecties.

8. Jenny Lai

Ontwerpster: 24, New York, Verenigde Staten.

Collecties: Een androgyne collectie waarin vrouwelijkheid opnieuw verkend wordt vanuit ongebruikelijke perspectieven.

9. Houghton
Ontwerpster: Katharine Polk, 28, New York, Verenigde Staten.

Collecties: Haar collecties zijn geïnspireerd op Bianca Jagger, Katharine Hepburn en Patti Smith.

10. Cabe
Ontwerpster: Kathy Rego, Philadelphia, Verenigde Staten.

Collecties: We wilden hedendaagse kostuums ontwerpen.Aan de perfect pasvorm voor de broeken hebben we een aantal jaren gewerkt.

11. INAISCE
Ontwerpster: Jona West, 28, Brooklyn, New York, Verenigde Staten.
Collecties: “Elk kledingstuk is gemaakt om gedragen te worden. Er zitten geen showstukken in mijn collecties”, vertelt West.

12. Erin Barr
Ontwerpster: Erin Barr, 28, New York, Verenigde Staten

Collecties: Haar merk staat naar eigen zeggen voor toegankelijke en tegelijkertijd luxueuze kwaliteit. Barr houdt ook van het contrast tussen de stijl van een ’tomboy’ en klassieke chique met een sexy randje.

13. Daniella Kallmeyer
Ontwerpster: Daniela Kallmeyer, 25, New York, Verenigde Staten.

Collecties: “Kalllmeyer houdt van het onverwachte: een oude vrouw in de ‘bronx’ die pico bello gekleed is of een kind uit diezelfde arme buurt rond New York dat zijn schoenen beter verzorgd dan zijzelf.

(JK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content