Één jurk en honderd mogelijkheden

Designer Sebastian Errazuriz ontwierp een multifunctioneel kleedje met 120 ritsen.

Één jurk en honderd mogelijkheden. Designer Sebastian Errazuriz ontwierp een kleedje met deze belofte. De jurk is samengesteld uit 120 ritsen die elk op hun beurt losgemaakt kunnen worden.

Wanneer het economisch minder gaat, dan zwengelt dat de creativiteit aan en komen ontwerpers met de meest originele ideeÔn voor de dag. De Spaanse designer bedacht ‘100 jurken in één’, zo meldt The Daily Mail. U hoeft er dus maar één te kopen en hebt meteen een uitgebreide garderobe. Errazuriz liet zich ook inspireren door de steeds veranderende trends in de modewereld.

De jurk bestaat uit 120 ritsen waarmee er stukjes aangezet en afgehaald kunnen worden, met in totaal meer dan 100 verschillende mogelijkheden. Wilt u wat meer décolleté laten zien? De neklijn kan eenvoudig aangepast worden. Is het warm en plant u een tripje naar het strand? Het kleedje wordt in no-time omgevormd tot een topje en een rokje.

Erraruriz hoopt dat zijn jurk een nieuwe trendsetter wordt. De ontwerper is nu volop op zoek naar een mogelijke producent. Of het kleedje met de koude ritsen en het hobbelige uitzicht een hit wordt, valt nog af te wachten.

Annelien Boens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content