Een dag in het leven van Natalie Joos

© rdm

Knack Weekend liep een hele dag mee in het drukke leven van Natalie Joos. De uit België afkomstige modefanaat, styliste en blogster woont in New York waar ze haar eigen castingbureau heeft sinds 2003.

Natalie verhuisde naar Brooklyn in 1997 waar ze eerst als persoonlijke assistent voor Glenn O’Brien werkte en dan als studio manager voor fotograaf Craig McDean. In 2003 startte ze haar eigen castingbureau en enkele jaren later kan ze namen als Hugo Boss, Helmut Lang en Phillip Lim onder haar cliënteel rekenen. Naast haar castingbureau heeft ze ook een eigen blog en is ze sinds kort ook beginnen werken als styliste en modeconsultant.

Om 9u ’s morgens spreek ik af met Natalie aan de lower east side waar we een kijkje gaan nemen in de kleerkast van voormalig model Marieke. Natalie leerde haar kennen via een vriendin en wou voor haar blog Tales Of Endearment een reportage maken over de vintage vondsten die Marieke in haar kast heeft hangen. De 24-jarige werkt momenteel bij Chanel en trekt voor Natalie zes verschillende outfits aan die uitgebreid gefotografeerd worden.

Ruim een uur later stappen we de taxi in naar het Empire Hotel waar de presentatie van ontwerpster Katie Ermilio moet voorbereid worden. Daar aangekomen blijkt dat de ontwerpster nog steeds in de studio is. “Opnieuw downtown dus, maar eerst Starbucks”, aldus Natalie. Bij Starbucks lopen we Karlie Kloss tegen het lijf, die reclame aan het maken is voor haar koekjes – zonder gluten, zuivel of suiker maar wel met smaak! – aan de New York Fashion Week.

Onderweg in de taxi worden heel wat zaken in orde gebracht en telefoontjes gepleegd voor andere opdrachten. Aangekomen in de studio, worden de verschillende silhouetten van ontwerpster Katie overlopen en worden de volledige looks – inclusief schoenen, juwelen en enkele last-minute accessoires – samengesteld en aan modellen toegewezen. Er wordt nog gepast en genaaid en alles wordt ingepakt om naar het Empire hotel te vertrekken waar de presentatie zal plaatsvinden enkele uren later.

Voor we naar de presentatie kunnen gaan, wordt Natalie eerst nog verwacht op een modeshow van Giulietta. Haar outfit van het merk werd haar opgestuurd en na een snelle outfitwissel, wandelen we naar de modeshow. Onderweg vertelt ze me een beetje meer over haar nieuwe carrière. “Dit was mijn eerste stylingopdracht, al heb ik ook wat mee geholpen met de casting. Ik wil heel graag meer overschakelen naar styling en consulting. Ik weet gewoon dat iets met kleren wil doen, want dat is echt mijn passie. Ontwerpen is ook altijd een droom geweest en in New York krijg je heel veel kansen en zijn er veel mogelijkheden.”

Voor aanvang van de show van Giulietta wordt Natalie heel wat gefotografeerd, ze is duidelijk een graag geziene gast op het event.

Rond 16u trekken we opnieuw richting het hotel om de laatste hand te leggen aan de modellen voor de presentatie van Katie Ermilio. Ik neem afscheid van Natalie om 18u30 als haar werkdag ook stilaan tot een eind begint te komen.

Renske De Maesschalck vanuit New York

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content