Een Brussels huis voor mode en design

© baudouin galler

Aan de Graanmarkt, midden in de Dansaertwijk, komt het Brussels Centrum voor Mode en Design.

Dat Brussel meer is dan chocolade en wafels bewijzen Modo Brussels en Design Brussels al langer. Met het stylistenparcours –dat trouwens dit weekend plaats heeft– en Design September gebeurt er heel wat in de creatieve tentakels van de hoofdstad. Maar het kan nog beter. Door de krachten te bundelen bijvoorbeeld en één groot referentiecentrum op te richten. Om dat te realiseren kocht het Brussels Gewest een oud pand aan de Graanmarkt nr 10 -midden in de Dansaertwijk- waar beide organisaties vanaf 2012 aan de slag kunnen. (Kostprijs 7 miljoen euro). Over enkele weken vormen ze één vzw.

Brussels minister van Economie Benoît Cerexhe en schepen voor Toerisme Philippe Close openden vrijdag al een keer de deuren van het nieuwe centrum om ons een blik te gunnen op het toekomstige hart van de Brusselse mode-en designwereld. Bijna 3000 vierkante meter groot is het en dus ruim genoeg voor opleidingen, seminaries, evenementen en tentoonstellingen. Op dit ogenblik zijn de ruimtes weliswaar nog kaal (en koud). Het gebouw moet dan ook een grondige opfrisbeurt krijgen. Dat het een beetje de creativiteit van zijn bewoners moet weerspiegelen, spreekt voor zich. Daarom schrijft het Brussels Gewest een architectuurwedstrijd uit. Eind 2011 starten de werken en in 2013 kunnen we het officiële en ongetwijfeld hippe openingsevent verwachten.

Onze collega’s van LeVifWeekend zagen ook potentieel in het gebouw in zijn huidige toestand, en maakten er een modefotoshoot met Ozark Henry.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content