Eén Belgische genomineerde voor festival Hyères

Er is één Belgische genomineerde voor het 26ste festival van Hyères: Oriane Leclercq.

De jury van het 26ste festival van Hyères, dit jaar voorgezeten door Raf Simons, heeft zijn genomineerden voor 2011 bekend gemaakt. De lijst bestaat voor het grootste gedeelte uit vrouwen. Er is één Belgische genomineerde: Oriane Leclercq, afgestudeerd aan La Cambre. Zij dingt mee in de categorie damesmode.

Haar tegenkandidaten: het Franse duo Juliette Alleaume en Marie Vial, de Nederlandse Maryam Kordbacheh en Oda Pausma, de Zwitserse Emilie Meldem, de Franse Céline Meteil en haar landgenote Léa Peckre, die vorig jaar Fashion Weekend won.

Drie studenten werden weerhouden in de categorie mannen: Mads Dinesen (Denemarken), Michael Kampe en Janosch Mallwitz, twee Duitsers.

Het Festival van Hyères, in Zuid-Frankrijk, is een belangrijke talentenjacht in de modewereld. Het krijgt de steun van L’Oréal, LVMH en Chloé en vormde onder meer de springplank voor het Nederlandse ontwerpersduo Viktor&Rolf en de Fransman Gaspard Yurkievich. Vorig jaar werd de Grote Prijs op het Festival gewonnen door de 22-jarige Belgische Alexandra Verschueren.

AH.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content