Eclecticartfair: nagelnieuwe interieur- en kunstbeurs in Brugge

© Jan Darthet

Niet alleen onze tijd is eclectisch, ook onze kunst, mode, design en interieurinrichting. Voor beursorganisator Christophe Roose is dat de kapstok om met een volkomen nieuwe beurs uit te pakken, de EAF, de Eclecticartfair in het Brugse belfort.

Volgens initiatiefnemer Christophe Roose is niet alleen de eclectische interieurstijl van deze tijd, maar ook de combinatie van kunst, oudheden en design: “Kijk maar naar de interieurs in magazines, ze zijn nog zelden strak van lijn, hedendaagse interieurs zijn complex, kleurrijk en worden aangekleed met de meest uiteenlopende trouvailles, van een stuk antiek tot wat vintage design, van fotografie tot abstracte kunst, en dan nog het liefst uit verschillende periodes. De interieurstijlen van nu zijn ontspannen en mogen er gelukkig weer behoorlijk rijk uitzien,” aldus Roose.

Bovendien zoeken de mensen hun spullen niet meer op dezelfde manier als vroeger, ze gaan niet uitsluitend naar de interieurzaak voor design of de galerie voor een kunstwerk. “Het idee dat het wat door elkaar loopt is echt van tegenwoordig. Daar breekt het ogenblik aan voor een Eclectic Art Fair die verschillende stijlen combineert en zowel interieurzaken, als vintage antiquairs en kunstgaleries samen laat exposeren. Deze beurs wordt dus geen zuivere kunstbeurs, zeker niet. Je zult er zowel een stoel vinden van Jean Prouvé als een antiek object of een hedendaags schilderij.”

De beurs heeft plaats in het middeleeuwse belfort op de grote markt in Brugge, van 20 tot en met 23 december, op een ogenblik dat de stad ook nog door vrij veel toeristen wordt bezocht. “De plek is ook bijzonder en zelfs wat mysterieus wat het event extra spannend maakt,” zegt een enthousiaste Roose, “maar de beurs bindt zich niet aan Brugge, we plannen ook om rond te reizen met dit nieuwe concept.” Meer info kan u vinden op de website.

Piet Swimberghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content