DvF steunt vrouwenrechten met album en T-shirt

Met een album en T-shirt steunt Diane von Furstenberg leiddinggevende vrouwen en de strijd voor veilige zwangerschappen.

De succesvolle Amerikaanse ontwerpster Diane von Furstenberg heeft besloten zich in te zetten voor vrouwenrechten. Ze doet dat met de lancering van een album en een T-shirt.

Vitale stemmenNee, von Furstenberg is niet zelf aan het zingen geslagen. De compilatie-cd ‘Proud to be Woman’ bevat een uiteenlopende mix van vrouwelijke artiesten, met onder anderen Joss Stone, Christina Aguilera en Annie Lenox. Van Grammy-winnaars tot nieuw talent, het zijn stuk voor stuk stemmen en inspirerende vrouwen die hun kracht uiten met muziek.

De opbrengst van het album gaat naar Vital Voices, een organisatie die wereldwijd leiderschap promoot bij vrouwen. Vital Voices zoekt overal ter wereld vrouwelijke leidersfiguren en sociale ondernemers, leidt hen op en steunt hen. De ngo biedt de vrouwen het noodzakelijke vermogen, de connecties en de geloofwaardigheid om hun potentieel te ontvouwen. De internationale medewerkers en teams van Vital Voices, die meer dan 1000 partners, pro bono deskundigen en leiders omvatten, hebben sinds 1997 meer dan 5.000 opkomende vrouwelijke leiders uit meer dan 150 landen begeleid.

“Ik ben trots dat ik deel uitmaak van Vital Voices en ik ben vereerd dat zoveel fantastische vrouwen bijdragen aan dit project,” zegt von Furstenberg. “Dankzij hun muzikale bijdrage krijgen meer vrouwen een kans om hun stem te laten horen!”

“Love is Life”
Maar von Furstenberg wil naar aanleiding van Moederdag vrouwen ook nog op een andere manier steunen en ontwierp een wit T-shirt met het opschrift ‘Love is Life’. De opbrengst daarvan gaat naar de White Ribbon Alliance for Safe Motherhood (WRA). Deze organisatie wil het grote publiek bewustmaken van de behoefte aan een veilige zwangerschap en bevalling voor alle vrouwen en pasgeborenen wereldwijd. “Elke vrouw moet toegang krijgen tot een veilige bevalling”, zegt von Furstenberg.

Het White Ribbon T-shirt ‘Love is Life’ en de cd ‘Proud to be Woman’ zijn wereldwijd verkrijgbaar in DVF-boetieks.

Ann Heylens.

Boetieks Diane Von Furstenberg: Antwerpen – Steenhouwersvest 44 /Brussel – Grote Hertstraat 11/ Knokke – Kustlaan 349

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content