Duurste handtas ooit onder de hamer

© Christie's

Handtassen komen vaak met een bijzonder gepeperd prijskaartje, maar wat een anonieme bieder voor deze limited edition Hermès handtas neertelde op de verjaardagsveiling van Christie’s in Hongkong tart alle verbeelding.

We schreven het een aantal maanden geleden al: een zorgvuldig gekozen designerhandtas kan soms een betere studie zijn dan goud of aandelen, en de wetenschap gaf ons gelijk. Het is waarschijnlijk dat een anonieme koper tijdens een veiling in Hongkong diezelfde studies onder de loep had genomen, want hij of zij heeft wel héél wat geld neergelegd voor een accessoire.

De Hermès handtas van het felgegeerde Birkin model bestond uit zeldzame leer afkomstig van de Himalaya krokodil en hardware van witgoud, versierd met diamanten. Het kleinood met een doorsnee van 30 cm ging onder de hamer voor 300,168 dollar, of zo’n slordige 267,792 euro. Daarmee is deze Birkin de duurste handtas die ooit geveild werd en stoot daarmee een familielid van de troon. Vorig jaar werd immers een fuschiaroze, met diamanten bezette Hermès Birkin geveild voor 222,000 dollar.

Volgens data van retailsite Tradesy is een Hermès meestal zijn investering wel waard. Het is een handtas met een hoge doorverkooprate en over het algemeen kan je zo’n 72% van je aankoopprijs terugverdienen, tenzij je tas in een zeldzame uitvoering is -zoals deze tas van zelfzaam leder en diamanten details-: dan kan je de aankoopprijs zelfs maal 1,3 doen om je doorverkoopprijs te bepalen. Slimme zet.

(KS)

Bekijk hier andere opvallende items die een (nieuwe) eigenaar vonden tijdens de 30e verjaardagsveiling van Christie’s in Hongkong.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content