Duo volgt Antonio Marras op bij Kenzo

Kenzo geeft de artistieke leiding aan Humberto Leon en Carol Lim.

Luxeproducent LVMH en Antonio Marras zetten deze week hun samenwerking stop. Ontwerper Marras was sinds 2005 artistiek directeur van Kenzo Women. Drie jaar later werd hij benoemd tot hoofd van Kenzo’s artistieke team.

Moederbedrijf LVMH maakte het bericht dinsdag bekend zonder verdere details te geven. “Na acht succesvolle jaren hebben we samen besloten de samenwerking te beëindigen”, klonk het droogweg in een statement.

Humberto Leon (36) en Carol Lim (36) maakten sinds 2002 naam met Opening Ceremony, inmiddels een kleine, maar wereldwijd verspreide keten van multimerkenboetieks. Het duo zal voortaan pendelen tussen New York en Parijs.

Kenzo werd opgericht in 1970 door de Japanese designer Kenzo Takada en werd in 1993 verkocht aan LVMH. De aanstelling van het tweetal is de tweede wissel op korte tijd, nadat Eric Marechalle in januari van start ging als nieuwe CEO. Analysten vermoeden dat LVMH-baas Bernard Arno Kenzo nieuw leven wil inblazen en vooral de geruchten ontkrachten als zou het label verkocht worden.

“Leon en Lim zullen hun frisse creatieve talent aanwenden om een nieuwe boost te geven aan dit emblematische huis”, liet Pierre-Yves Roussel, het hoofd van de modedivisie van LVMH weten. “Ik ben er zeker van dat ze het merk zullen klaarstomen voor een ambitieuze evolutie”.

(JJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content