Duinkerke is culturele hoofdstad van Noord-Frankrijk

Terwijl Marseille dé Culturele Hoofdstad wordt aan de Middellandse Zee, start het Noord-Franse Duinkerke met zijn versie van Culturele Hoofdstad, Dunkerque 2013: ook de moeite!

Terwijl Marseille dé Culturele Hoofdstad wordt aan de Middellandse Zee, start het Noord-Franse Duinkerken met zijn versie van Culturele Hoofdstad, Dunkerque 2013: ook de moeite!

Vanaf april maken we een ommetje via Dunkerque dat de Culturele Hoofdstad wordt van Noord-Frankrijk. Daar beginnen de festiviteiten goed en wel na het beroemde carnaval dat ginds minstens zo heftig wordt gevierd als in Aalst. “Dunkerque 2013” staat helemaal in het teken van de moderne en hedendaagse kunst.

Het culturele festival begint op 6 april met de expo “Poétique d’Objets” in het Laac, het museum voor hedendaagse kunst en de expo “Ports d’Europe” in het Museé Portuaire. Maar de blikvanger wordt ongetwijfeld de expo met de lange titel: “L’Attitude des Artistes à l’égard du sort de l’humanité”. Dat klinkt op en top Frans! Deze expo kan wel interessant worden als je weet dat er werk wordt getoond uit de collectie van de beroemde Franse miljardair François Pinault! Deze expo gaat door in een oud, gerenoveerd depot aan het station en loopt van 6 juli tot 6 oktober.

Daarnaast grijpen er nog heel wat andere activiteiten plaats, ook op het gebied van theater en film. De manifestaties lopen uit tot begin 2014.

(PSW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content