Duchess Effect populairste modeterm van het jaar

Kate Middleton laat weer van zich horen.

Er lijkt geen eind te komen aan het liefdesverhaal tussen Kate Middleton en de modewereld. Nadat ze afgelopen jaar quasi elke best dressed-lijst domineerde, gaat ze nu met de meest populaire modeterm lopen.

De jaarlijkse Fashion Buzzword lijst, uitgegeven door Global Language Monitor, duidt een serie nieuwe termen aan die de modewereld het voorbije jaar hebben getekend. De lijst is het resultaat van een intensieve woordanalyse op blogs en meer dan 75000 geprinte en elektronische media wereldwijd. Op de vorige lijsten scoorde “Lady Gaga” bijvoorbeeld hoog.

Die werd nu dus van de troon gestoten door een echte royal: “duchess effect” staat op nummer één. Daarmee wordt het fenomeen bedoeld waarbij Kates jurken, vaak van goedkopere ketens als Topshop of H&M, daags na haar verschijningen al uitverkocht zijn. Denk maar aan haar blauwe verlovingsjurk of de beige jurk die ze droeg om de Obama’s te verwelkomen. Daarmee geeft ze de ketens een duwtje in de rug en draagt ze bij aan de democratisering van mode.

Zoals gewoonlijk hinkelt Pippa niet te ver achter haar beroemde zus aan. Zij bemachtigt met haar “Pippa bum” de vijfde plaats op de lijst. Andere woorden die het goed doen zijn “pyama”, “vlecht” en “tangerine” (IVDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content