Dries Van Noten laat zich inspireren door natuur voor nieuwe collectie

© Laura Van Roey

Een verslag van zijn show in het Grand Palais in Parijs.

De uitnodiging voor de show, een doorschijnend doosje met mos in, lichtte al een klein tipje van de sluier op over de inspiratie van de modeontwerper voor zijn nieuwe collectie. Volgende zomer gaan we terug naar de natuur, maar ook de seventies en Azië hebben de Belgische modeontwerper duidelijk geïnspireerd. Een verslag van zijn show in het Grand Palais in Parijs.

Bij aanvang van de show van Dries Van Noten kwamen we buiten, terwijl ik aan het wachten was om binnen te gaan, Max Colombie van Oscar And The Wolf tegen. Hij verklapte ons een verrassing, namelijk dat een van zijn nummers gespeeld zou worden tijdens de show. Hij zou niet live spelen, maar was gewoon als nieuwsgierige genodigde naar de show gekomen.

Kanye West

Eenmaal binnen zocht ik mijn plaats in de donkere zaal, met in het midden een groot groen tapijt, dat verwees naar mos. Mijn plekje gevonden en nu was het wachten voor het begin van de show. Er passeerde nog iemand die mij bekend voorkwam, namelijk Kanye West. De Amerikaanse rapper was ook afgezakt naar Parijs voor de show van Van Noten, zijn vrouw Kim en baby North waren in het hotel gebleven. Achteraf hoorde ik dat zijn komst naar de show had gezorgd voor hysterische taferelen in de backstage. Ik had het graag met mijn eigen ogen gezien.

Vogeltjes in het bos

De show startte op de tonen van vogelgefluit. Als we onze ogen sloten dan zaten we echt in een bos. De kledij van de nieuwe collectie is enerzijds geïnspireerd door de jaren zeventig, het vrolijke kleurengebruik, de natuur en India. De broeken gecombineerd met een jurk of geknoopte blouses achteraan verwezen naar het Oosterse continent. Het was wederom een collectie met de duidelijke ’touch’ van Dries, waarvan elke vrouw toch minstens een kledingstuk van in haar kast zou moeten hebben hangen. Tijdloze mode die je moeiteloos kan combineren, dat is de stijl van Dries. Op het einde van de show werd Dries Van Noten dan ook getrakteerd op een applaus zoals alleen grote sterren die krijgen.

Na afloop van de show gingen de modellen zitten of liggen op de catwalk. Zelfs als de gasten rechtstonden om de zaal te verlaten, bleven de modellen lekker op het tapijt, dat er zo heerlijk zacht uitzag, zitten. Dit gaf ons uitgebreid de tijd om de modellen te fotograferen en de kledij van dichtbij te bekijken.

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content