Drie vragen aan Florence Samain, make-up artieste bij Dior

De Brusselse make-up artieste is verantwoordelijk voor de Dior cabine die alle make-ups van de tiende editie van de Weekend Fashion Award verzorgt, de internationale wedstrijd die jonge modeontwerpers steunt en gelanceerd wordt door Knack Weekend en Le Vif Weekend.

Voor het defilé zullen acht kandidaten met zeer verschillende stijlen dezelfde modellen delen. Hoe gaat u een make-up creëren die iedereen behaagt?

Het is zo goed als onmogelijk om de make-up voor elk van de kandidaten te personaliseren. We zouden hoogstens enkele minieme veranderingen kunnen overwegen, bijvoorbeeld tijdens het tweede optreden van de modellen, en op voorwaarde dat we dat heel snel kunnen doen. Door een andere lippenstift of een gekleurde streep op het gelaat aan te brengen. Maar meestal zijn het de studenten zelf die een juweel, een hoed of een haaraccessoire leveren om hun verschil te benadrukken. Mijn rol, en die van de acht make-up artists die meegaan, is een basismake-up aan te brengen die kan dienen voor alle ontwerpers.

Hoe bent u van plan te werk te gaan ?

Eerst en vooral zal ik de teint bewerken: ik wil een perfecte make-up die ook zo nude mogelijk is. Daarvoor gebruik ik zeer weinig fond de teint en breng ik concealer met de vingers aan om kleine onvolmaaktheden te verbergen. Een goede hydratatie van de lippen is ook zeer belangrijk. Voor de ogen heb ik een kleine truc: ik krul de wimpers met een lepeltje. Je moet wat oefenen maar persoonlijk vind ik dat dat veel beter gaat dan met een “klassieke wimperkruller”. Daarna breng ik structuur in het gelaat door te spelen met licht- en schaduwzones. En uiteindelijk borstel ik de wenkbrauwen.

Iedereen heeft ook recht op een manicure en een pedicure voor onberispelijke handen en voeten. Daarna is er natuurlijk nog de line-up. Terwijl de meisjes in de file staan om te defileren controleren we nog eens of we geen glimmende teint moeten matteren, een blauwe plek op een been moeten verbergen enz.

Sommige kandidaten stellen een mannencollectie voor. Is uw werk hetzelfde voor jongens?

We zijn veel milder met de mannen! Meestal verbergen we enkel de rode plekken of puistjes, matteren we de teint en hydrateren we uiteraard de lippen. We verbergen zelfs de wallen niet om de modellen karakter te geven. Als er al werk is, dan is het vooral voor de baard en het haar. Maar dat is het werk van de kappersploeg. (IW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content