Drie vragen aan Anne Zelliën

De Antwerpse juwelenontwerpster heeft een zilveren hangertje ontworpen voor Vendredichic by Weekend.

U speelt in uw collecties met symbolen en boodschappen Alles begon enkele jaren geleden met een hangertje waarop stond “Het paradijs is hier”. Het was zo gemaakt dat het net tussen de borsten hing. De mensen hielden ervan… en ik ook. Met zulke kleine zinnetjes, die ik uit de literatuur haal of terwijl ik mensen rondom mij observeer, vrolijk ik op mijn manier de wereld op. Voor Vendredichic by Weekend was mijn eerste idee “Ik hou van mijn man”, bovendien komt deze week ook de mannenspecial van Knack Weekend uit. Maar uiteindelijk werd het het universelere ‘Friends for life’.

Is het de rol van een juweel om een boodschap over te brengen? Een juweel schenken is nooit vrijblijvend. Ik hou ervan om door die zinnetjes de band te accentueren tussen degene die geeft en degene die krijgt. Ook al kan iemand natuurlijk gewoon iets aan zichzelf schenken. Mijn belangrijkste bronnen zijn de liefde en de vriendschap.

Naast de juwelen met boodschappen, heeft u een vintage-lijn ontworpen Ik verzamel al lang stukken die ik op de rommelmarkt bijeen sprokkel. Maar omdat ik ze doorgaans te stoffig vind, heb ik ze herwerkt en telkens een naam gegeven. Het is een manier om ze een tweede leven te geven. In 2010 heb ik een eerste reeks uitgebracht ‘Vintage 13’. En zopas heb ik “Innerlijke reis” uitgebracht, die enkel te zien is in mijn boetiek (Kammenstraat 47/1 in 2000 Antwerpen)

Fanny Bouvry/Ann Heylens.

“Friends for life” is te koop in onze online boetiek : www.vendredichicbyweekend.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content