Doorkijkjurk Kate Middleton onder de hamer

De doorkijkjurk die prins Williams aandacht voor Kate Middleton wekte, wordt vandaag geveild.

Het lot kan soms een vreemde wending nemen. Toen ze een aantal jaren geleden een simpele kanten doorkijkrok zat te breien, kon de -relatief onbekende- ontwerpster Charlotte Todd niet vermoeden welke beroemde weg het kledingstuk zou afleggen. Laat staan dat het ooit geveild zou worden voor misschien wel tienduizend pond.
En toch. De doorkijkrok werd een doorkijkjurk en toen in 2002 de jaarlijkse modeshow plaats vond aan de St. Andrews University in Schotland werd studente Kate Middleton geselecteerd om ze te dragen. Prins William, die er eveneens studeerde, had betaald voor front row plaatsen en van zodra Kate in weinig meer dan haar ondergoed op de catwalk verscheen, was zijn bewonderende aandacht gewekt. De modeshow wordt dan ook beschouwd als hét moment waarop hij echt interesse kreeg voor Middleton. De twee begonnen kort nadien te daten.

De intussen beroemde jurk van Charlotte Todd wordt deze donderdagnamiddag geveild bij Kerry Taylor in Londen en verwacht wordt dat ze tienduizend pond opbrengt. “Het was eigenlijk puur geluk dat van al die meisjes net Kate mijn ontwerp droeg”, aldus Todd aan The Mail on Sunday. “En als het waar is dat mijn ontwerp de gevoelens van de prins voor Kate liet evolueren van platonisch naar romantisch, dan ben ik blij daar een rol in gespeeld te hebben, hoe klein ook”.

Samen met de doorkijkjurk gaan ook twee jurken van prinses Diana uit de jaren ’80 onder de hamer bij Kerry Taylor.

Ann Heylens.

bron: reuters

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content