Donna Karan vertrekt bij DKI

© REUTERS

De geruchten deden al jaren de ronde, maar nu heeft haar label Donna Karan International het vertrek van haar hoofdontwerpster officieel bevestigd.

“Ik ben aanbeland op een punt in mijn leven waarop ik meer tijd wil besteden aan mijn engagement voor Urban Zen (n.v.d.r.: het andere label van de ontwerpster) en mijn visie op filantropie en commercie wil volgen met een focus op gezondheidszorg, onderwijs en het behouden van culturen. Ik heb jaren lang nagedacht over het juiste moment en nu heb ik er vertrouwen in dat ik een sterk team achterlaat en dat DKI een mooie toekomst wacht.” Zo verklaarde de ontwerpster haar vertrek.

Karan startte, samen met haar man Stephan Weiss, het merk DKI op in 1984. Ze zal DKI nog een lange tijd adviseren, maar zal er dus geen creaties meer voor ontwerpen. De beslissing van Karan blijft niet zonder gevolgen, want DKI heeft al aangekondigd dat er geen lente/zomer 2016-collectie zal geshowd worden op de New York fashion week in september. Het merk is niet meteen op zoek naar een vervanger.

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content