Donna Karan belooft collectie zonder bont

Amerikaans ontwerpster Donna Karan belooft dierenrechtenactivisten niet langer bont te gebruiken.

De New Yorkse ontwerpster Donna Karan heeft beloofd dat ze in haar collectie voor het najaar van 2009 geen bont zal gebruiken en ook geen plannen heeft om dat in de toekomst nog te doen.

De aankondiging van Karan kwam er enkele dagen nadat de Britse dierenrechtenorganisatie PETA de website DonnaKaranBunnyButcher.com lanceerde, waar het slachten van dieren voor bont werd aangeklaagd. De afgelopen maanden protesteerden activisten van PETA ook voor de boetieks van Donna Karan en verstoorden ze haar modeshows.

De dierenrechtenorganisatie is nu blij dat ze haar slag heeft thuis gehaald. “Dit is een overwinning voor de echte ‘fashion victims’, de dieren, die levend worden gevild voor hun pels”, luidt het. PETA haalde de site na de belofte van Karan meteen van het internet. De organisatie roept haar leden ook op hun acties tegen de ontwerpster te stoppen en zich te richten op Armani, die nog altijd bont in zijn collecties verwerkt. De Italiaanse modegoeroe verdedigt zich door te zeggen dat hij enkel de pels gebruikt van konijnen die toch geslacht worden om op te eten.

Eerder staakten ook al ontwerpers Ralph Lauren, Tommy Hilfiger en Calvin Klein het gebruik van bont na acties van dierenrechtenorganisaties.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content